Concreet bezig zijn met je studie? Word redacteur bij Aanzet!

Wij zijn het Historisch Tijdschrift Aanzet! Wij zijn het tijdschrift van en voor Utrechtse geschiedenisstudenten. Aanzet biedt studenten de mogelijkheid wetenschappelijk te publiceren, aan de hand van hun eigen onderzoek. Wil jij helpen met het begeleiden van de studenten bij het publiceren? Doe dan met ons mee als redacteur!

Aanzet is opgericht in 1982 en komt, met een korte onderbreking eind jaren negentig, sinds die tijd onafgebroken uit. Het blad wordt uitgegeven door de Utrechtse Historische Studentenkring (UHSK). De redactie bestaat uit studenten Geschiedenis van de Universiteit Utrecht, van eerstejaars tot aan de onderzoeksmaster. De redactie begeleidt niet alleen de studentenauteurs van het blad, maar doet ook de eindredactie, schrijft recensies, interviewt docenten, doet de vormgeving en houdt de website en social media bij.

Ieder nummer bevat vier artikelen, geschreven door studenten. De basis van de artikelen zijn uitzonderlijk goede papers of scripties, die door de student samen met de redactie worden omgeschreven tot een populairwetenschappelijk artikel. Daarnaast is er een aantal rubrieken, zoals De passie van.. waarin een docent of medewerker wordt geïnterviewd over zijn of haar historische passies. Ook verzorgd de redactie recensies van historische boeken, films of exposities.

Heb je ervaring nodig als redacteur of moet je kunnen schrijven op researchmasterniveau als  redacteur? Nee! Helemaal niet. Ben jij een enthousiaste student met de drive iets extra’s te willen doen met je studie? Heb je een goed taalgevoel? En heb jij zin om komende tijd gigantisch veel te leren over publiceren, het schrijven van goede papers en recenseren? Solliciteer dan als redacteur!

Dus wil je

  1. Meer leren over wetenschappelijk publiceren,
  2. nog betere papers kunnen schrijven,
  3. en samenwerken met een supertof team?

En heb je

  1. Ongeveer vier tot zes uur in de week over,
  2. een goed taalgevoel,
  3. en ben je lekker enthousiast?

Solliciteer dan als redacteur van Historisch Tijdschrift Aanzet! Stuur uiterlijk 1 juni jouw sollicitatie naar redactie.aanzet@gmail.com.

Jouw sollicitatie moet het volgende omvatten:

  1. Een korte motivatie waarom jij redacteur wilt worden bij Aanzet.
  2. Een beknopte curriculum vitae.

Na je sollicitatie zullen we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over hoe het is als redacteur? Stuur dan een mailtje naar redactie.aanzet@gmail.com en dan plannen we een koffiegesprekje met je!